sowie

Pomoc dla potrzebujących, akcje charytatywne, społeczne, ekologiczne w Wałbrzychu i okolicach

Ostatnio komentowane
Publikowane na tym serwisie komentarze są tylko i wyłącznie osobistymi opiniami użytkowników. Serwis nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za ich treść. Użytkownik jest świadomy, iż w komentarzach nie może znaleźć się treść zabroniona przez prawo.
Data newsa: 2008-10-24 12:56

Ostatni komentarz: Wystarczy przeczytać i zrozumieć, a nie interpretować wg własnego rozumu to nie wiersz!!!
Wyraźnie masz napisane, że wiadomość możesz zostawiać na automatycznej sekretarce w każdym dniu o dowolnej porze :)
dodany: 2009.06.11 12:26:09
przez: gość
czytaj więcej
Data newsa: 2009-05-07 21:58

Ostatni komentarz: Witam,brawo Panie Prezydencie Murdzek za udostępnienie bezpłatnie lokalu na biuro i,że w Świdnicy nareszcie będzie gdzie udać się po pomoc prawną.
dodany: 2009.05.10 11:40:40
przez: roman
czytaj więcej
Data newsa: 2009-01-22 12:22

Ostatni komentarz: Serdecznie pozdrawiam uczestników szkolenia - mam nadzieję, że parafraza sprawdza się na codzień ;-)
dodany: 2009.02.05 18:58:15
przez: Justyna
czytaj więcej
Data newsa: 2009-01-19 13:15

Ostatni komentarz: Witam- chciałem sprostować, stan surowy nie zagrał w Wałbrzychu, powód- choroba Daniela (bas). Zatem informacja jest nieprawdziwa. Pozdrawiam
dodany: 2009.01.24 12:45:37
przez: Kogut stan surowy
czytaj więcej
Data newsa: 2008-08-22 13:28

Ostatni komentarz: bardzo się cieszę,że Juli udało się przeżyć.moja córeczka urodziła się z wagą 650g w 23 tyg. ciąży ale niestety mogłam się nią nacieszyć tylko m-c - 3 dni .zmarła 5 września tego roku.trzymam za Juleczkę kciuki-silna kobietka!!!!
dodany: 2008.11.01 20:51:58
przez: joanna28
czytaj więcej
Nie pozwól na marnowanie żywności
2009-03-20 09:41

W kwietniu rusza ogólnopolska kampania społeczno-medialna przeciw marnowaniu żywności.
Celem jest pokazanie, że marnowanie żywności to problem wieloaspektowy, negatywnie wpływający na całe społeczeństwo. Poprzez kampanię chcemy zachęcić do zmiany postaw i zachowań konsumentów na rzecz niemarnowania żywności.


- Czy wiesz, że około 20% produkcji gazów cieplarnianych wiąże się z produkcją, przetwarzaniem, transportem i przechowywaniem żywności?
- Ilość tą można by zmniejszyć o 1/3, gdybyśmy przestali wyrzucać produkty spożywcze.
- Czy wiesz, że 60% wyrzucanej żywności wciąż nadaje się do spożycia, a kolejne 20% można by zaoszczędzić dzięki odpowiedniemu przechowywaniu i niedopuszczeniu do jej zepsucia?
- Czy wiesz, że kilogram wyrzuconej wołowiny oznacza zmarnowanie 50 tysięcy litrów użytych na jej wyprodukowanie?
- Czy wiesz, że warzywa pozostawione w foliowych opakowaniach, szybciej się psują, nawet w lodówce?

Źródło: bankizywnosci.pl



Wróć
dodaj komentarz | Komentarze: